HSRO STEDENBOUW EN RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

HSRO Stedenbouw, ruimtelijke ordening en ruimtelijke ontwikkeling
HSRO HOME KNOPBEL HSRO 0487-542906HSRO mail adres info@hsro.nl
 
BEL HSRO 0487-542906HSRO mail adres info@hsro.nlHSRO Kijk op pinterest naar referentiesgoogle plus icoonHSRO OP FACEBOOKHSRO op linkedin

© HSRO Afferden (gld) 2014

    0487-542906      info@hsro.nl

Disclaimer

Bij veel plannen is het verkeer en de parkeerproblematiek bepalend voor de aard van de oplossing. Veel gemeenten hanteren strenge parkeernormen bij nieuwe ontwikkelingen. Dat kan leiden tot dure voorzieningen of een enorme claim op de ruimte. HSRO helpt bij het bedenken van praktische oplossingen en slimme combinaties.

 

Daarbij wordt niet alleen gewerkt met gemeentelijke en CROW normen. Er wordt ook gekeken naar het huidige gebruik. Hierdoor ontstaat een beter beeld van de werkelijk te verwachten parkeerbehoefte. Daardoor kan een goed evenwicht worden gevonden tussen het belang van de omgeving, het voorkomen van een te hoge parkeerdruk en het economisch belang in het project. Er moet vaak gerekend worden aan de verschillende mogelijkheden, bijvoorbeeld met betrekking tot dubbelgebruik. Daarom verwerkt HSRO de beschikbare parkeernormen altijd in een spreadsheet. Met deze Parkeerbalans worden snel de parkeerbehoefte en mogelijkheden van dubbelgebruik inzichtelijk gemaakt.

icoon om terug te gaan

Verkeer en parkeer onderzoek