HSRO STEDENBOUW EN RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

HSRO Stedenbouw, ruimtelijke ordening en ruimtelijke ontwikkeling
HSRO HOME KNOPBEL HSRO 0487-542906HSRO mail adres info@hsro.nl
 
BEL HSRO 0487-542906HSRO mail adres info@hsro.nlHSRO Kijk op pinterest naar referentiesgoogle plus icoonHSRO OP FACEBOOKHSRO op linkedin

© HSRO Afferden (gld) 2014

    0487-542906      info@hsro.nl

Disclaimer

HSRO zorgt ervoor dat u een digitaal bestemmingsplan krijgt dat voldoet aan alle wettelijke eisen. HSRO beschikt over gecertificeerde software, waardoor het door de gemeente eenvoudig online kan worden gezet.

 

Voor alle grond in Nederland is een bestemmingsplan van kracht. De bestemming is aangegeven op een kaart, de verbeelding. Samen met de regels en de toelichting geeft de verbeelding de toegestane bouwmogelijkheden en functies van gronden aan. Het bestemmingsplan is een bindend plan voor overheid én burgers. Omgevingsvergunningen worden getoetst aan het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan bepaalt daardoor wat er ergens gebouwd mag worden. Om een bouwplan te realiseren moet soms het bestemmingsplan worden gewijzigd. Vroeger was dat bijna altijd een taak van de gemeente. Tegenwoordig hebben de meeste gemeenten liever dat de initiatiefnemer het bestemmingsplan en de daarbij behorende onderzoeken compleet aanlevert.

 

De overheid moet de burger goed informeren en plannen kunnen uitwisselen met andere overheden. Daarom moeten bestemmingsplan digitaal vergelijkbaar en raadpleegbaar zijn.  Overheden zijn verplicht via de website www.ruimtelijkeplannen.nl hun ruimtelijke plannen toegankelijk en raadpleegbaar te maken. Op deze site staan bestemmingsplannen, structuurvisies en algemene regels. Hierin staat omschreven wat de overheden van plan zijn of toelaten op het vlak van ruimtelijke ordening.

 

icoon om terug te gaan

Uw digitale bestemmingsplan maakt u met HSRO