HSRO STEDENBOUW EN RUIMTELIJKE ONTWIKKELING
Bestemmingsplannen bevatten vaak ook regels voor toekomstige functies. Soms zijn nieuwe ontwikkelingen nog niet in detail bekend, maar is wel duidelijk dat deze binnen een periode van maximaal 10 jaar plaats gerealiseerd worden. In dergelijke gevallen kan in het bestemmingsplan een wijzigingsbevoegdheid opgenomen worden.
De wijzigingsbevoegdheid bevat voorwaarden waaronder de gemeente medewerking kan verlenen aan het wijzigen van de bestemming op een perceel om een toekomstige functie mogelijk te maken.
Om een wijzigingsbevoegdheid te kunnen gebruiken is een wijzigingsplan noodzakelijk. Dit wijzigingsplan is een uitwerking van het moederplan. Omdat de toekomstige verandering van van de functie in het bestemmingsplan voorzien was, heeft een deel van de onderbouwing al in de bestemmingsplanfase plaatsgevonden. In het wijzigingsplan moeten alleen onderwerpen onderbouwd worden die in de regels staan aangegeven.
HSRO werkt dagelijks aan bestemmingsplannen en wijzigingsbevoegdheden. Wij kunnen u dan ook adviseren bij het opstellen van een wijzigingsplan.