HSRO STEDENBOUW EN RUIMTELIJKE ONTWIKKELING

HSRO Stedenbouw, ruimtelijke ordening en ruimtelijke ontwikkeling
HSRO HOME KNOPBEL HSRO 0487-542906HSRO mail adres info@hsro.nl
 
BEL HSRO 0487-542906HSRO mail adres info@hsro.nlHSRO Kijk op pinterest naar referentiesgoogle plus icoonHSRO OP FACEBOOKHSRO op linkedin

© HSRO Afferden (gld) 2014

    0487-542906      info@hsro.nl

Disclaimer

Als een bouwplan of het gewenste gebruik van perceel niet past in het bestemmingsplan, is het wettelijk (wabo) geregeld dat gemeenten met behulp van een uitgebreide omgevingsvergunning kunnen afwijken van het bestemmingsplan. Ook kan besloten worden dat het bestemmingsplan gewijzigd moet worden. Het initiatief moet wel voldoen aan de eisen van een goede ruimtelijke ordening. Dergelijke procedures kunnen echter behoorlijk veel tijd en veel geld aan leges en onderzoeken kosten.

 

Om globaal de haalbaarheid van een nieuw plan in te kunnen schatten vragen gemeenten daarom eerst om een principeverzoek. Een principeverzoek bestaat uit een globale schets van de gewenste ontwikkelingen en de effecten op de omgeving. Het voordeel van een principeverzoek is dat plannen niet tot in detail uitgewerkt hoeven te worden. Ook worden nog geen kosten gemaakt voor bijbehorende (milieu)onderzoeken.

 

Op deze manier kan de gemeente snel toetsen of medewerking mogelijk en wenselijk is. Daarnaast kunnen aanbevelingen worden gedaan om de haalbaarheid in de fase van de omgevingsvergunning te vergroten. HSRO kan u hierbij behulpzaam zijn.

icoon om terug te gaan

Principeverzoek afwijken en wijzigen bestemmingsplan